OMG

Ontslagen voor bluswater in zwembad

12-08-2015 14:04

RONDA – Het Spaanse stadje Ronda, vlakbij Malaga, is op zoek naar een nieuwe chef voor de brandweer. De man die de functie tot voor kort uitvoerde, is op non-actief gezet omdat hij met water en materieel van de brandweer zijn eigen zwembad vol liet lopen.

Er loopt nu een onderzoek naar de handel en wandel van Juan Pimentel. De autoriteiten kwamen in actie na een tip dat hij regelmatig zijn zwembad vol liet lopen met water uit een van de brandweerwagens.

Tijdens een onderhoud met zijn bazen gaf Pimentel ook meteen toe dat hij zijn zwembad had gevuld met het bluswater. Maar daar was wel een hele goede reden voor. De tank was lek en volgens een technicus die het euvel kwam verhelpen, moest de tank helemaal worden leeggehaald. Zonde van al dat water, vond Pimentel. Gelukkig stond zijn zwembad leeg, zodat de duizenden liters water niet verspild hoefden te worden.

De autoriteiten houden het, hangende het onderzoek, gewoon op diefstal. Zijn baan is Pimentel in ieder geval kwijt en de krant Dario SUR meldt dat de man ook nog een zware straf tegemoet kan zien als de diefstal van water werkelijk wordt bewezen.