OMG

Wolf verpest spelletje golf

12-08-2015 13:14

LOSBY – Een potje golf van de Noor André Aass is uitgelopen op een angstig avontuur. Bij de dertiende hole van een golfbaan in de buurt van Oslo stond de golfer opeens oog in oog met een wolf.

Aass wilde juist gaan putten toen hij de wolf naar hem zag loeren. “Ik dacht eerst dat het misschien een hond was. Maar ik heb zelf twee Duitse herders. Die zijn behoorlijk groot, maar dit beest was veel groter”, vertelde Aass aan het Noorse TV2. “Voor de zekerheid haalde ik maar mijn stevigste club tevoorschijn.” Nadat de wolf een tijdje had staan kijken, vertrok het beest naar de bossen. Niet veel later zag Aass hem weer. Toen had hij de tijd om een paar foto’s te nemen.

De Noor wilde ondanks de wolf zijn rondje langs de achttien holes wel afmaken. Dat ging goed tot de zestiende hole. “Toen werd ik toch wel een beetje nerveus”, zegt hij tegen Romerikes Blad. “Die hole ligt dicht tegen het bos aan. Bij de afslag ging het al mis.” Maar uiteindelijk kon hij zijn spelletje afmaken. Over het resultaat is hij niet tevreden. “Er zijn veel excuses die je kunt aanvoeren voor een slechte ronde, maar dat een speler is afgeleid door een wolf op de green hoor je niet zo vaak”, zegt Aass.

Inmiddels is hij van de schrik bekomen. Zijn Facebookpagina stroomt inmiddels vol met reacties op de foto’s die hij heeft geplaatst.