OMG

6000 mensen willen achtbaan testen

13-08-2015 12:09

AMSTERDAM – Duizenden mensen hebben gereageerd op een 'vacature' als achtbaantester in bekende Nederlandse pretparken. Via video's en andere creatieve inzendingen hoopten ze kans te maken op een kortdurende loopbaan als recensent.

De actie is op touw gezet door de site Uitmetkorting.nl. Marthijn van Oostveen vertelt: "We krijgen veel vragen van mensen die willen weten of bepaalde achtbanen toegankelijk zijn voor rolstoelers of voor senioren. Wij hebben een oproep verspreid voor mensen om zich op te geven om de bekende achtbanen te testen. Daar kwamen 6000 reacties op binnen. In zes rubrieken doen er mensen mee."

Uit alle inzenders zijn 35 mensen uitgekozen die kans maken op vrijkaartjes voor alle grote pretparken van Nederland. Zo doen er kinderen mee om namens jonge achtbaanliefhebbers te kijken welke banen er het leukst zijn. De oudste deelnemer is de 89-jarige Jan Blees, die dit jaar al voorin de nieuwe baan Baron 1898 heeft gezeten in de Efteling. Hij wil namens de senioren de achtbanen testen.

De kandidaten die kans willen maken op de vrijkaartjes voor de Efteling, Walibi Holland, Hellendoorn, Duinrell, Slagharen en Toverland, moeten zo veel mogelijk stemmen zien te krijgen op een actiewebsite. De winnaars worden later deze maand bekendgemaakt.