OMG

Batman redt toeristen in Cornwall

13-08-2015 13:52

NEWQUAY – Batman bestaat echt en hij helpt mensen in nood. Althans, in Engeland duikt af en toe een verklede kerel op die mensen te hulp schiet. In Londen redde hij al iemand die werd beroofd en nu is de superheld opgedoken in de kustplaats Newquay in het graafschap Cornwall.

De onbekende man zorgde eerder dit jaar voor een sensatie in de Britse media. Een vrouw van wie de tas werd gepikt op een druk treinstation, zei toen al dat Batman uit het niets opdook en haar tas terughaalde, weet de Cornish Guardian. Sindsdien is de onbekende man een aantal keer in actie gekomen.

Twee dertigers die vorige week werden aangevallen, hebben het zelf ondervonden. John Salter was met zijn vriendin op vakantie in Newquay en liepen donderdagavond op straat. "Drie kerels kwamen op ons af. Ze waren stomdronken en begonnen me in elkaar te slaan. Ineens kwam er een man in het zwart bij met een bandana over zijn hoofd."

Op de grond

De grafisch ontwerper gaat verder: "Batman gooide de eerste man op de grond en schopte de andere tegen zijn borst. Die man vloog een eind weg en viel toen op de grond. Ook de derde aanvaller eindigde op de stenen. Ze krabbelden overeind en renden weg." John babbelde even met zijn redder. "Ik had al verhalen over hem gehoord. Hij zei me dat ik beter moest opletten, omdat het zelfs in Cornwall niet veilig is. Daarna wenste hij me nog een fijne vakantie."

John denkt dat Batman zelf ook op vakantie was in de toeristenplaats. De politie is op de hoogte van de reddingsacties van de 'caped crusader' maar heeft geen idee wie er achter het masker zit.