OMG

Kinderen krijgen bier van kampleiding

13-08-2015 11:14

ZEDELGEM – Kinderen maken van alles mee op kamp. Romantiek, stiekem bij de meisjes op de slaapzaal gaan, veel te laat slapen. Maar dat twaalfjarigen van de kampleiding bier krijgen, is een moeder uit het Belgische Zedelgem in het verkeerde keelgat geschoten.

De Belgische jeugdbeweging Chiro organiseert geregeld kampen voor de leden. Het zoontje van Camille Devos was deze zomer meegegaan. In de auto terug naar huis vertelde hij aan zijn moeder hoe het was geweest. "Ik heb twee glazen Kriek gedronken", vertelde het joch argeloos. "Het mocht van de leiding." Camille ging verhaal halen bij de organisatie. Daar werd nonchalant gereageerd. "Beter onder toezicht drinken dan stiekem", kreeg de vrouw te horen.

Camille overweegt aangifte te doen. "In het programmaboekje stond heel duidelijk dat alcohol verboden was en dat de bagage gecontroleerd zou worden. Dan geef je je kind met een gerust hart mee op kamp."

Bier drinken blijkt echter actief te worden aangemoedigd. "De tweedaagse trektocht met de kinderen vanaf twaalf jaar betekent volgens de traditie ook hun eerste pintje", vertelt leidster Jasmien aan Het Nieuwsblad. "Twee pintjes voor kinderen tussen twaalf en dertien jaar, vier voor de oudere."