OMG

Mannen gaan schatzoeken in riool NY

13-08-2015 12:58

NEW YORK – Mensen gaan doorgaans niet voor hun plezier het riool in. Het is er vies en nat en er is niks bijzonders te zien. Drie Amerikanen op zoek naar een fortuin besloten woensdag een putdeksel te lichten in New York en de reis naar beneden te beginnen.

Politieagenten zagen woensdagavond in Brooklyn een man uit het riool klimmen, midden op straat. Toen ze vroegen wat hij daar deed, zei hij een stagiair te zijn bij het Departement van Milieubescherming. Met twee maatjes was hij in het riool afgedaald 'om begraven schatten en andere interessante dingen te vinden'.

Omdat de twee vrienden van de man niet naar boven kwamen, besloot een van de agenten zelf in het gat af te dalen. Hij was snel weer boven. "Ik liet me vallen en toen ik de grond raakte, voelde ik dat het daar beneden wel 50 graden Celsius was. Ik heb een tijdje rondgekropen maar niks gevonden."

Brandweerlieden hebben het riool de hele nacht doorzocht, maar de twee andere mannen zijn niet gevonden. De betrapte rioolklimmer is opgepakt. Het verhaal over zijn werk klopte niet. Gedacht wordt dat zijn vrienden en hij met een metaaldetector kostbaarheden wilden opsporen om die te verkopen in een tweedehandswinkel.