OMG

‘Turks hotelpersoneel doet IS-aanval na’

13-08-2015 10:43

ICMELER – Britse vakantiegangers lagen vorige week te bibberen op hun ligbedjes bij het zwembad van hun Turkse resort. Het personeel van luxehotel Grand Yazici Mares had besloten tot een experimentele vorm van entertainment. Ze deden een aanval van IS na. Althans, de doodsbange gasten dachten dat ze echt werden belaagd.

Tot verbijstering van de hotelgasten stormden mannen het zwembadgedeelte binnen met wapens, die later nep bleken te zijn. De 'terroristen' hadden jerrycans met zich waarin zogenaamd brandstof zat. Dat goten ze over de gasten heen, vertellen de Britten aan Daily Mail.

Electricien Jason Phythian (43) lag bij het zwembad toen een van de mannen, in Arabische kleding, vloeistof over hem heen goot. Daarna pakte de hotelmedewerker een aansteker, terwijl andere badgasten doodsbang renden voor hun leven terwijl de andere personeelsleden stonden te zwaaien met machinegeweren. De stunt deed de gasten op een nare manier denken aan de slachtpartij van zes weken geleden op een strand in Tunesiƫ, waarbij 38 mensen werden gedood.

De gasten die klaagden kregen later te horen dat ze onderdeel waren van een 'show gebaseerd op Hollywoodfilms'. De vloeistof was water geweest en ook de kerels in camouflagekleding die wapens richtten op de gasten waren bedoeld als entertainment voor de gasten. Het hotel laat weten dat de kostuums uit de show worden aangepast.