OMG

Vrouw in de clinch over borstverkleining

22-08-2015 15:27

YORK – Een twintigjarige vrouw uit York ligt in de clinch met de nationale gezondheidsdienst NHS in Engeland omdat deze niet wil betalen voor een borstverkleining. Ginny Chapman, die van moeder natuur de aanzienlijke borstmaat 95N heeft meegekregen, heeft constant pijn door de zware last die ze meedraagt. Door haar klachten kan ze niet werken en moet ze leven van een uitkering.

Toch vindt de NHS haar klacht 'niet extreem genoeg' om in aanmerking te komen voor een borstverkleining. "Mijn borsten zijn zo zwaar als anderhalve baksteen. Ze zijn een vloek. Ik heb constant pijn en ik kan niet geloven dat ze vinden dat ik niet voldoe aan de eisen", zegt Ginny tegen The Sun.

"Ik geef toe dat mijn vriend van mijn borsten houdt, maar ook de seks is pijnlijk. Hij wil dat ik gelukkig ben en als hij de operatie kon betalen zou hij dat doen. Maar het kost tussen de 5000 en 6000 pond (circa 7000-8000 euro) en dat geld hebben we niet", vervolgt Ginny.

Een woordvoerder van de NHS zegt dat de aanvraag voor een vergoeding was afgewezen omdat het niet als 'medisch noodzakelijk' werd beoordeeld. Maar er is nog een mogelijkheid tot beroep voor Ginny.