OMG

Agent in de fout met omkoping

23-08-2015 13:43

PHILADELPHIA – Matthew Zagursky is voorlopig niet meer als agent te zien in Philadelphia. De Amerikaan had een automobilist aangehouden en dwong hem kaartjes te kopen voor een benefietavond voor het plaatselijke politiekorps. Het gesprek werd echter stiekem gefilmd en op Facebook gezet.

Facebookgebruiker Rob Stay Faded reed in een ongeregistreerde auto rond. Zagursky vertelde hem dat hij zijn auto kwijt was, maar als de chauffeur een paar kaartjes zou kopen voor de benefietavond zou er niks aan de hand zijn. “Een tientje per stuk. Steun je politiekorps”, besluit de agent zijn verkooppraatje.

Rob Stay Faded kocht met frisse tegenzin drie kaartjes en zette het filmpje van de ontmoeting met Zagursky op Facebook. Dat zorgde voor veel reacties, ook van officiële zijde. Volgens de Philadelphia Inquirer werd Zagursky meteen geschorst. Hij mag de straat niet meer op en zijn dienstwapen is hem ook afgenomen.

Maar daarmee was de kous nog niet af. Rob Stay Faded had niet het hele filmpje van zijn aanvaring met het gezag geplaatst. Deel twee kwam een dag later. Daarin maakt Zagursky wat homo-onvriendelijke opmerkingen. Ook daarvoor zal de agent worden gestraft. “Alles wat Zagursky deed was fout”, moppert Charles Ramsey, topman van het politiekorps van Philadelphia.