OMG

Bionische penis voor 43-jarige Schot

24-08-2015 13:35

EDINBURGH – Mohammed Abad is dolgelukkig. De 43-jarige man raakte in zijn jeugd zijn penis kwijt, maar inmiddels heeft hij een nieuw exemplaar bemachtigd. De ruim 20 centimeter lange kunstpiemel is met een soort afstandsbediening te besturen. "Als ik actie wil, moet ik op een knopje drukken", grapt Mohammed in The Sun.

De Schot is voor de uiteindelijke operatie van Edinburgh naar Londen gereisd. In de University College in de Engelse hoofdstad is de bionische penis 'geïnstalleerd'. Aan de hand van twee knopjes – die in zijn balzak zijn gemonteerd – kan hij zijn nieuwe lid in parate toestand brengen. Door op het ene knopje te drukken, krijgt hij een erectie, het andere knopje brengt de boel weer in oorspronkelijke toestand.

De nieuwe penis was nodig na een ongeluk in zijn jeugd. Op zijn zesde kwam hij klem te zitten onder een auto en werd meer dan een kilometer meegesleurd, met alle gevolgen van dien. Meer dan honderd operaties en jaren van genezing verder, is het nu allemaal weer in orde.

Toekomstige partners van Mohammed hoeven overigens niet bang te zijn een mechanisch apparaat in zijn broek aan te treffen. De bionische penis is bekleed met huid van Mohammeds arm. Zelf moet hij nog een beetje wennen aan zijn nieuwe 'beste vriend'. "Soms kom ik maar niet in slaap omdat 'hij' nogal in de weg kan liggen."