OMG

Expats vinden Nederlanders ronduit onbeleefd

24-08-2015 14:08

Expats zijn redelijk te spreken over ons land, maar er valt ook genoeg aan te merken op Nederland en de Nederlanders. Uit onderzoek van The InterNations Survey komt Nederland uit op de 25e plek van landen waar expats het liefst bivakkeren. De Nederlandse levensstandaard wordt geroemd, maar onze directheid is niet bij iedereen even geliefd.

“Nederland is schoon en groen en biedt heel veel kansen om iets met sport te doen of om een gezond leven te leiden”, klinkt het uit de mond van een ondervraagde expat.

Een ander heeft wel wat op ons land aan te merken, of beter gezegd, op ons. “Ze zeggen weleens dat Nederlanders direct zijn, maar soms zijn ze ronduit onbeleefd.”

Al met al doen we het nog zo slecht niet. Van de 64 populairste expatlanden komen we op de 25e plaats, maar als het gaat om onze levensstandaard zijn we zestiende.

Minder fijn vinden expats het inburgeren en de kosten van levensonderhoud. De meeste expats in ons land komen overigens uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en India.

En waar er dus 24 landen zijn waar het beter toeven is, doen onze zuider- en westerburen het slechter. Belgiƫ staat op de 42e plek terwijl het Verenigd Koninkrijk op de 31e plaats blijft steken.

Het land waar expats het het best naar hun zin hebben: Ecuador. Verder zijn ook Mexico, Malta, Singapore en Luxemburg populair.

Anp