OMG

Ook Benidorm wil Britse bobbies op het strand

24-08-2015 14:26

BENIDORM – Benidorm is de fratsen van dronken Britse toeristen redelijk zat aan het worden. Om de zaken op en rond het strand van de Spaanse badplaats voortaan wat gesmeerder te laten lopen, hopen de autoriteiten Britse agenten te verleiden om in Benidorm te komen werken. Eerder werden op Mallorca en Ibiza al Britse bobbies ingezet om hun landgenoten in toom te houden.

Volgens Juan Carlos Moragues van de plaatselijke VVV zouden Britse bobbies vooral goed zijn om Britten het 'gevoel van thuis' te geven. Maar bij The Local laat hij ook doorschemeren dat het gedrag van aangeschoten Britten hem ook een doorn in het oog is. Vooral het hinderlijke gescheur met scootmobielen zit de Spanjaarden dwars. In Benidorm mogen ouderen pas vanaf hun 55e op een scootmobiel rijden, maar Britse toeristen trekken zich van die wet weinig aan. De voertuigen voor slecht te been zijnde ouderen worden dan ook vooral door aangeschoten Britse jongeren gebruikt.

Als de bobbies naar Benidorm komen, hoeven Britse zatlappen nog niet meteen te vrezen door landgenoten in de bak gegooid te worden. De Britse agenten kregen op Ibiza al voor hun voeten geworpen dat ze voor Jan met de korte achternaam aan het surveilleren waren omdat alleen Spaanse agenten daadwerkelijk mogen arresteren.