OMG

Pikante blunder bij Australische omroep

25-08-2015 14:36

CANBERRA – De Australische publieke omroep ABC is diep door het stof gegaan nadat de zender zonder het te weten premier Tony Abbott voor schut zette. In een show waarin kijkers via Twitter vragen kunnen stellen en die vragen op tv in een tekstbalk zien terugkomen, slipte er per ongeluk een vraag tussendoor van een gebruiker met de twitternaam: 'AbbottLovesAnal'.

ABC is al vaker in opspraak gekomen door de Q&A-show, maar is de laatste tijd bezig een nieuw controlesysteem uit te rollen. Helaas voor de omroepleiding wordt alleen de inhoud van tweets gecontroleerd en niet de naam van twitteraars. De show werd bekeken door parlementariƫr Fiona Scott en zij ging op Twitter meteen los over de schunnige twitternaam van AbbottLovesAnal. "Dit is echt een schande. Hoe kunnen ze dit uitzenden?", foetert ze op het sociale netwerk.

ABC-baas Mark Scott laat de krant The Australian weten dat hij Tony Abbott vlak na het voorval een sms'je heeft gestuurd om zijn excuses aan te bieden. Scott zegt dat het absoluut niet de bedoeling is geweest om de premier zo te schofferen. Of het genoeg is, moet blijken. Afgelopen maand kreeg ABC het ook al met de regering aan de stok omdat het een voormalig tereurverdachte aan het woord had gelaten die leek op te roepen om IS in Syriƫ en Irak te gaan steunen. Het leverde ABC een boycot van politici en een officieel onderzoek naar de gang van zaken bij de omroep op.