OMG

Politie moet hitsige bok op afstand houden

25-08-2015 15:20

OSLO – Een Noorse boer heeft de politie gebeld omdat een hitsige bok zijn geiten maar niet met rust wilde laten. Morten Kronen van de politie legt uit dat boer Bjørn Tore Espevik helemaal gek werd van de opgewonden bok. "Het dier is zo geil dat hij er alles aan doet om de geiten van de boer aan te randen, ik hoop maar dat de eigenaar van de bok zich snel bij ons meldt", aldus Kronen in Dagbladet.

De politie is er nog niet in geslaagd de hete bok bij de hoorns te vatten en dus zit er voor Espevik weinig anders op dan zijn eigen dieren binnen te houden. "Deze bok is zo door het dolle heen, dat ik geen andere keuze heb. Ik heb geen zin in hoge rekeningen van de dierenarts, dus moeten mijn geitjes maar even binnen blijven."

Van de hitsige bok kun je veel zeggen, maar kieskeurig is het dier niet. De vier geiten waar hij het steeds op gemunt heeft, zijn namelijk helemaal geen geiten, maar hamels (gecastreerde bokken). Ondanks de overlast, heeft Espevik het wel te doen met de bok. "Ik hoop maar dat hij van iemand is en dat die persoon of een andere liefhebber hem komt ophalen. De kans is groot dat hij anders een spuitje krijgt."