OMG

Bejaarde Noor heeft auto na drie weken terug

26-08-2015 12:06

HANNOVER – Een 78-jarige Noor kan opgelucht ademhalen. De gepensioneerde man was zijn auto tijdens een vakantie in het Duitse Hannover kwijtgeraakt, maar na een zoektocht van drie weken, heeft hij zijn blauwe Mercedes weer gevonden. De hulp van een vijf jaar jongere Duitse bleek uitkomst te bieden.

Björn Brandvold had zijn wagen geparkeerd om even geld te kunnen pinnen. Omdat de pinautomaat buiten gebruik was, besloot hij te voet op zoek te gaan naar een andere bank. Het duurde niet lang, maar toen hij met een volle portemonnee terugliep naar zijn auto, kwam hij tot de conclusie dat hij geen idee meer had waar hij de vierwieler geparkeerd had. Het briefje met daarop de straatnaam bleek hij tijdens het pinnen te zijn verloren.

Omdat de gepensioneerde man ten einde raad was, besloot hij de pers erbij te halen. De Hannoverische Allgemeine Zeitung pikte het verhaal op en besloot inwoners van Hannover op te roepen mee te zoeken naar de auto. Met succes. Drie weken nadat Brandvold zijn auto uit het zicht verloor, heeft hij hem weer terug. En dat allemaal dankzij de oplettende Gertrud Kreuter.