Weten & Tech

Adobe verviervoudigt winst

17-09-2015 22:28

SAN JOSE – Softwarefabrikant Adobe Systems heeft zijn winst in het derde kwartaal bijna verviervoudigd ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf, onder meer bekend van Photoshop, liet donderdag weten vooral groei te hebben gezien bij zijn clouddiensten.

De nettowinst kwam uit op ruim 174 miljoen dollar, tegen 44,7 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet steeg met 21 procent tot 1,2 miljard dollar. Adobe verwelkomde 684.000 nieuwe abonnees op zijn dienst Creative Cloud, een suite van vrijwel alle programma's van het bedrijf. In totaal betalen nu meer dan 5,3 miljoen mensen een maandbedrag voor die dienst. Adobe voorspelde eerder al 5,9 miljoen abonnees aan het eind van het jaar, dat in november afgesloten wordt.

Het bedrijf probeert ook groei te bewerkstelligen van zijn Marketing Cloud en het relatief nieuwe Document Cloud. In het vierde kwartaal zal de omzet uitkomen tussen 1,28 en 1,33 miljard dollar voorspelde Adobe. De winst, exclusief eenmalige posten, wordt geraamd op 0,56 tot 0,62 dollar per aandeel.