Weten & Tech

Microsoft aangeklaagd voor seksediscriminatie

18-09-2015 03:32

REDMOND – Microsoft is aangeklaagd voor seksediscriminatie. Voormalig medewerkster Katherine Moussouris claimt dat vrouwen in technische posities bij het bedrijf 'systematisch' worden achtergesteld op het gebied van evaluatie, salaris en promoties.

Moussouris werkte zeven jaar lang als beveiligingsexpert bij Microsoft. In de rechtszaak, waarvan de details worden gedeeld op de speciale website Microsoftgendercase.com, wordt verder beschreven hoe het bedrijf omging met een klacht over seksuele intimidatie. Een man die na intern inderzoek schuldig werd bevonden, werd enkel overgeplaatst naar een andere afdeling, waar hij later een promotie kreeg. Moussouris zegt dat ze een lage bonus kreeg toen ze hier over klaagde.

Microsoft heeft in een reactie aan Business Insider laten weten 'toegewijd aan een diverse werkvloer' te zijn. "We hebben de aantijgingen van de aanklaagster over haar specifieke situatie eerder behandeld en hebben geen bewijs gevonden, en zullen deze nieuwe klacht uitvoerig behandelen."

De advocaten van Moussouris zijn nog op zoek naar andere medewerksters of ex-medewerksters die zich bij de zaak willen aansluiten. De eis is dat Microsoft zich gaat inzetten voor gelijkheid op de werkvloer, dat hier op wordt toegezien en dat de aanklaagsters de positie krijgen waar ze recht op hebben binnen het bedrijf, of een passende vergoeding krijgen.