Sport

Murray twijfelt over Tour Finals

21-09-2015 16:43

LONDEN (ANP) – Andy Murray mist mogelijk de World Tour Finals, het eindejaarstoernooi tussen de beste acht tennissers van de wereld. Zeker als de finale van de Daviscup op gravel wordt gespeeld, acht de Schot deelname aan het lucratieve toernooi in Londen niet zinvol. Dat zei hij tegen de BBC.

Murray loodste afgelopen weekeinde Groot-Brittanniƫ naar de finale van de Daviscup. Belgiƫ is van 27 tot en met 29 november tegenstander en gastheer. Hoewel de Belgen de keuze voor de ondergrond nog niet hebben gemaakt, ligt gravel het meest voor de hand. De Belgen speelden vier van de laatste zes thuiswedstrijden op het gemalen baksteen.

De World Tour Finals in Londen zijn op hardcourt en eindigen op 22 november, vijf dagen voor aanvang van de finale van de Daviscup. ,,Londen is een groot vraagteken als we de finale op gravel spelen'', aldus Murray. ,,Daar moet ik me echt goed op voorbereiden. Bovendien zijn de wedstrijden in de Tour Finals bijzonder zwaar. Ze vergen fysiek veel van je en zeker als je de finale haalt, heb je tijd nodig om te rusten en herstellen.''