Sport

Honkballer Simmons van Braves naar Angels

13-11-2015 17:19

LOS ANGELES (ANP) – Honkballer Andrelton Simmons heeft een nieuwe werkgever in de Major League. De 26-jarige Antilliaan, die twee jaar geleden met Oranje furore maakte op de World Baseball Classic, verruilt Atlanta Braves voor Los Angeles Angels. Simmons is onderdeel van een ruil van vijf spelers tussen beide clubs. De op Curaçao geboren korte stop verhuist met een catcher naar Los Angeles en in ruil daarvoor ontvangen de Braves drie spelers en een geldbedrag.

Simmons maakte de afgelopen drie jaar veel indruk in de MLB, de meest prestigieuze honkbalcompetitie ter wereld. In 2013 en 2014 ontving hij een Golden Glove, als beste korte stop van de competitie. De Antilliaan wordt beschouwd als een van de beste verdedigende spelers in de Verenigde Staten.

,,Ik kijk uit naar dit nieuwe hoofdstuk'', liet Simmons vrijdag via Twitter weten in reactie op zijn overstap naar Californië. De international van Oranje, die geen toestemming heeft om deze maand met de nationale ploeg mee te doen aan de Premier 12, verbond zich voor vijf jaar aan de Angels. De club uit Los Angeles won in 2002 de World Series.