Sport

Wüst vervangt Joling op ploegachtervolging

10-02-2016 17:14

KOLOMNA (ANP) – Ireen Wüst gaat drukke dagen tegemoet bij de WK afstanden, die donderdag in Rusland beginnen. De viervoudig olympisch schaatskampioene komt in principe op alle vier de dagen in Kolomna in actie. De 29-jarige Brabantse verschijnt individueel op de 3000 meter (donderdag), 1000 meter (vrijdag) en 1500 meter (zondag) aan de start en is op de ploegachtervolging op zaterdag eveneens van de partij. Wüst vormt een team met Marrit Leenstra en Antoinette de Jong.

Uit de voorlopige selectie viel Marije Joling af. Wüst reed door een mislukt voorseizoen deze winter nog geen internationale wedstrijden op de ploegachtervolging. Met Leenstra, Jorien ter Mors en Lotte van Beek veroverde ze bij Sotsji 2014 olympisch goud op dit onderdeel.

Bij de mannen verschijnen vrijdag Jan Blokhuijsen, Arjan Stroetinga en Douwe de Vries aan de start. Jorrit Bergsma kreeg geen startplek. Sven Kramer zag vrijwillig af van deelname, omdat de ploegachtervolging niet past in zijn individuele WK-schema (donderdag 10.000 meter, zaterdag 5000 meter).