Binnenland

Gouden Harp voor Duncan Stutterheim

15-02-2016 22:14

HILVERSUM (ANP) – Dancefeestorganisator Duncan Stutterheim heeft de Gouden Harp toegekend gekregen wegens zijn bijdrage aan de groei van de Nederlandse dancescene. Dat maakte de organisatie Buma/Stemra maandagavond bekend.

Stutterheim is de oprichter van het entertainmentbedrijf ID&T dat grote dancefeesten organiseert. ,,Duncan en ID&T hebben bewezen dat je groot kunt denken én je fantasieën waar kunt maken'', stelt de jury.

De bij het grote publiek onbekende Martijn Konijnenburg won een Buma Award voor het best verkochte nummer in de categorie Nationaal, dankzij de hitsingle Firestone die hij voor de Noorse dj Kygo schreef. Afrojack werd onderscheiden voor 'Hey Mama’ dat hij samen met David Guetta tot een wereldhit maakte.

Buma Award

Eerder werd al bekend dat Boudewijn de Groot en Herman van Veen de Buma Award in de wacht sleepten.

Zanger/componist Boudewijn de Groot kreeg een Lifetime Achievement Award voor zijn hele oeuvre. ,,Hij is de man die met recht de grondlegger van de Nederlandstalige popmuziek mag worden genoemd'', vond organisator Buma Cultuur. De Buma Awards vervangen sinds begin 2014 de Gouden en Zilveren Harpen.

Tekstdichter

De Lennaert Nijgh Prijs voor beste tekstdichter ging naar Herman van Veen. ,,Met het hart op de tong bezingt hij in verrassend toegankelijke taal onderwerpen die veel anderen liever mijden.''

De award voor Vormgeving TV ging naar Martijn Schimmer. Deze componist maakte de leadermuziek van onder meer DWDD, The Voice of Holland en RTL Nieuws.

Buma Cultuur ondersteunt en promoot het Nederlandse muziekauteursrecht in zowel Nederland als daarbuiten.