Sport

Haase maakt gehakt van Sousa

15-02-2016 17:43

MARSEILLE (ANP) – Tennisser Robin Haase heeft de nederlaag in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Rotterdam goed verwerkt. De Nederlander maakte in de eerste ronde in Marseille korte metten met de Portugees João Sousa: 6-4 6-0.

In ruim een uur tijd was Haase klaar met de nummer 34, die danig uit vorm is. Haase profiteerde optimaal. Al in de openingsgame van de eerste set brak hij de service van de Portugees en behield die voorsprong. Twee setpoints op eigen opslag wist Sousa nog weg te werken, maar Haase serveerde vervolgens keurig uit.

In de tweede set droogde Haase zijn opponent in 24 minuten af. Sousa pakte geen punt meer en moest op het eerste de beste matchpoint capituleren. In de tweede ronde treft Haase opnieuw een tegenstander van formaat; de als vierde geplaatste Kroaat Marin Cilic.