Entertainment

Youp van ’t Hek krijgt Veer-In-De-Reettrofee

16-02-2016 00:00

DEN HAAG – Youp van 't Hek kreeg maandagavond in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag ‘Veer-In-De-Reet-Wisseltrofee’ uitgereikt. Dit gebeurde tijdens de tweede editie van het Stuiterbal, een galadiner voor Nederlandse en Vlaamse cabaretiers en stand-up comedians.

Van ‘t Hek ontving de wisseltrofee uit handen van Paul van Vliet, die hem drie jaar in zijn bezit heeft gehad. De ‘Veer-In-De-Reet-Wisseltrofee’ is een hommage van de cabaretiers voor een collega uit hun midden die zijn of haar sporen in het vak heeft verdiend. Op de website van de Koninklijke Schouwburg staat een foto van de uitreiking.

Kunstenares Ankie Langerak maakte de trofee, die de vorm heeft van een houten reet op een sokkel met een veer in de bilnaad. Hij werd vijf jaar geleden ingevoerd door Jeroen van Merwijk en door hem in het bijzijn van een grote groep collega-cabaretiers aangeboden aan Herman Finkers. Zij waren voor het verrassingsbezoek per bus naar Finkers’ huis in Twente afgereisd.

Finkers heeft tijdens het eerste Stuiterbal in de Stadsschouwburg Haarlem in 2012 de trofee als eerste doorgegeven aan Paul van Vliet.