Economie

Wall Street opent positief

17-02-2016 15:46

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York zijn woensdag met winst begonnen. Daarmee wordt het herstel van de voorgaande handelsdagen voortgezet. Beleggers zijn onder meer in afwachting van de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Amerikaanse centrale bank.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,7 procent hoger op 16.313 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,9 procent naar 1911 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq won 1 procent tot 4480 punten.

Beleggers hopen uit die notulen aanwijzingen te vinden over het rentebeleid van de Federal Reserve. In december verhoogde de Fed voor het eerst in bijna tien jaar de rente, eind januari bleef het tarief gelijk. Fed-president Janet Yellen liet onlangs weten dat de aanhoudende onrust op de financiƫle markten invloed kan hebben op het tempo van renteverhogingen dat de Fed voor dit jaar voorziet.

De handel in New York krijgt daarnaast steun van de hogere olieprijzen. Momenteel vindt in Teheran overleg plaats van de OPEC-landen Iran, Irak en Venezuela over een bevriezing van de productie.