Sport

Sánchez wint tweede etappe Algarve

18-02-2016 17:44

ALTO DA FÓIA (ANP) – Luis León Sánchez heeft donderdag de tweede etappe van de Ronde van de Algarve op zijn erelijst bijgeschreven. De Spaanse wielrenner van Astana ging na 198,6 kilometer koers als eerste over de eindstreep. Die was getrokken op de top van de Alto da Fóia.

Sanchez, die tevens de leiderstrui overnam van de Duitse sprinter Marcel Kittel, werd op één seconde gevolgd door de Brit Geraint Thomas. De Sloveen Primoz Roglic, die in dienst rijdt van LottoNL-Jumbo, finishte als derde. Beste Nederlander was zijn ploeggenoot Robert Gesink, twaalfde op 0.16.

Op de slotklim ging Gesink in de aanval in gezelschap van de Italiaan Diego Rosa, de Portugees Nelson Oliveira en de Tsjech Zdenek Stybar. De voorsprong van het viertal echter werd niet groter dan tien seconden. Rosa, die op de voorlaatste col als tweede boven kwam achter de Spanjaard Alberto Contador, moest de inspanning het zwaarst bekopen. Hij verloor bijna acht minuten. Behalve Gesink hield ook Dylan van Baarle de schade beperkt. Hij gaf ruim een minuut toe op de winnaar.

In het algemeen klassement heeft Sánchez vijf tellen voorsprong op Thomas en negen op Roglic.