ThePostOnline

Budgetsmartphone uit stal ex-Apple-CEO

23-02-2016 11:17

BARCELONA – Voormalig Apple-CEO John Sculley heeft met zijn bedrijf Obi Worldphone een nieuwe smartphone voor opkomende markten gelanceerd. Tijdens MWC in Barcelona maakte Obi bekend de MV1 uit te brengen. Het ongeveer 150 euro kostende toestel is per direct verkrijgbaar in Azië en Afrika en komt in de komende maanden ook op de Latijns-Amerikaanse en Europese markt beschikbaar.

De Obi Worldphone MV1 komt in twee varianten op de markt. Voor een toestel met 2GB werkgeheugen moet 150 euro worden neergeteld terwijl een versie met 1GB werkgeheugen je een tientje minder kost. Standaard is er 16GB opslagruimte beschikbaar en dat is uit te breiden met een microSD-kaart. Voor de prijs levert Obi een behoorlijke smartphone. De MV1 is onder meer voorzien van het krasbestendige Gorilla Glass, kan overweg met 4G LTE en heeft een 5-inch display met een resolutie van 720p.

Op softwaregebied krijgen gebruikers een aangepaste versie van Android voorgeschoteld: Cyanogen OS. Die naam doet ongetwijfeld een belletje rinkelen bij Android-gebruikers, omdat het al jaren een favoriete Android-versie is van 'tweakers'. Op de MV1 staat versie 12.1.1 van Cyanogen OS. Omdat het gebaseerd is op het wat oudere Android Lollipop 5.1, kunnen gebruikers niet de allerlaatste snufjes van Android verwachten.