Sport

Van Rijsselberghe tiende na tweede WK-dag

23-02-2016 17:16

EILAT (ANP) – Windsurfer Dorian van Rijsselberghe heeft de tweede dag van het WK in de RS:X-klasse in Eilat afgesloten op de tiende plaats in het tussenklassement. De olympisch kampioen kwam dinsdag in Israël in de drie dagraces als achtste, derde en twaalfde binnen. Met een score van 31 punten staat hij voorlopig op een achterstand van 21 punten op de leiders Nick Dempsey uit Groot-Brittannië en Pawel Tarnowski uit Polen.

Kiran Badloe verging het dinsdag iets beter. De 21-jarige windsurfer uit Lelystad won de derde race in zijn groep en eindigde in de andere twee manches als tiende en vijfde. In het klassement neemt hij de zevende plek in, op zestien punten van de twee koplopers.

Bij de vrouwen handhaafde Lilian de Geus zich dinsdag in de voorste gelederen. Met de elfde en vierde plaats in de twee dagraces neemt ze in het klassement de derde plek in, op twaalf punten van de voorlopig ijzersterke Malgorzata Bialecka uit Polen, die al drie van de vier manches in haar groep op haar naam schreef.