Entertainment

Lena Dunham ervaart verdeeldheid Democraten

21-03-2016 05:26

LOS ANGELES – Lena Dunham sprong afgelopen weekend weer op de bres voor Hillary Clinton. Maar de actrice kan rekenen op felle kritiek op haar uitgesproken steun aan de presidentskandidate, ook vanuit het Democratische kamp, vertelde ze volgens Variety tijdens haar optreden op een campagne-evenement.

"Ik heb meer vijandigheid over me heen gekregen voor het stemmen op een gekwalificeerde vrouwelijke kandidaat dan dat ik ooit heb gekregen vanuit de Amerikaanse rechtervleugel", vertelde Dunham over de lading kritiek die ze kreeg van de supporters van Clintons concurrent Bernie Sanders. "Het is een schande dat andere leden van de Democratische Partij me aanspraken alsof ik een slecht geïnformeerd kind was."

De Girls-bedenker zegt dat ze een lawine aan kritiek over zich heen kreeg wanneer ze foto's op social media deelde waarop ze campagne voert voor Clinton. Die haatdragende taal is ook op het politieke toneel normaal geworden, stelt Dunham die verwijst naar de campagne van Donald Trump. "Het wordt beschouwd als de normaalste zaak ter wereld."