Entertainment

Nieuwe liefde zet Graham Nash in vuur en vlam

24-03-2016 08:47

AMSTERDAM – Singer-songwriter Graham Nash, die op 28 mei optreedt in TivoliVredenburg in Utrecht, heeft zich naar eigen zeggen laten inspireren door zijn nieuwe vriendin tijdens het schrijven van zijn nieuwe solo-cd This Path Tonight.

''Zij heeft mijn leven in vuur en vlam gezet'', vertelt de 74-jarige artiest in het AD over zijn liefde, kunstenares Amy Grantham uit New York.. ''Door mijn liefde voor haar schreef ik als in een roes twintig liedjes in een maand. Dat is mij nog nooit overkomen."

Graham Nash bevindt zich middenin een scheiding. ''Een liefdesrelatie moet je elke dag voeden. Anders dooft het licht, ook al ben je – zoals ik – 38 jaar getrouwd. Als er geen vonken meer vanaf springen, kun je beter stoppen. Ik ken zoveel mensen van mijn leeftijd die in een uitgeblust huwelijk zitten en toch verder aanmodderen. Hun tijd uitzitten. Dat zit niet in mij."

Het is de eerste keer in ruim veertien jaar dat Nash nieuw solomateriaal heeft uitgebracht. Zijn laatste cd, Songs for Survivors, stamt uit 2002. De Europese tour van Nash doet naast Utrecht ook onder meer Parijs, Antwerpen en Rome aan.