Entertainment

Marc de Hond maakt weer theatervoorstelling

05-04-2016 18:06

AMSTERDAM – Schrijver, dj en sporter Marc de Hond gaat een tweede theatervoorstelling maken. Wie bang is krijgt óók klappen is vanaf januari 2017 te zien in de Nederlandse theaters, maakte hij dinsdag bekend.

De Hond doet de komende tijd een aantal try-outs van de voorstelling op een aantal bijzondere pop-uplocaties, waaronder zijn eigen nieuwe appartement. "Mijn voorstelling gaat over angst, het leek me spannend als het publiek niet weet waar ze naar toe gaan”, vertelt de theatermaker. "Men krijgt pas op het laatste moment het adres door. Qua sfeer leek het me erg passend om ze dan naar een leegstaande woning te loodsen.”

In zijn nieuwe voorstelling vertelt De Hond hoe het hem lukte zijn eigen angsten te overwinnen, en hoe het grote oorlogsgeheim van zijn opa daar een belangrijke rol in speelde. De voorlopige speellijst van de productie staat vanaf dinsdag op de site van De Hond.

Met zijn eerste voorstelling, Scherven brengen geluk, trok hij volle zalen. Ook Wie bang is krijgt óók klappen wordt geregisseerd door cabaretier Silvester Zwaneveld. Ivo de Wijs is verantwoordelijk voor de muziek.