Buitenland

Opnieuw aanslag in Bangladesh, zeker 4 doden bij ingang school

07-07-2016 09:47

Door een bomaanslag in Bangladesh zijn donderdag minstens vier doden en twaalf gewonden gevallen. Dat meldden lokale media. De daders hadden het gemunt op een feestelijke bijeenkomst voor de viering van het einde van de vastenmaand ramadan. Twee politiemensen en een dader zijn onder de doden.

Het incident was bij de ingang van een school in Kishoreganj, 75 kilometer en noordoosten van Dhaka. Zeker zes daders wierpen kort voor het begin van een gebedsdienst explosieven naar een groep politiemensen. De politie arresteerde twee personen. De plek is vlakbij een terrein in de stad waar de grootste feestbijeenkomst is vanwege het einde van ramadan.

Toename in aanslagen

De politie liet zich niet uit over de motieven van de dader(s). Het islamitische land wordt in toenemende mate geteisterd door extremisten.

De aanslag komt enkele dagen na het bloedbad van afgelopen weekend in de hoofdstad Dhaka waar uiteindelijk 28 mensen bij om het leven kwamen, inclusief zes terroristen. Die aanslag is opgeëist door ISIS. De schutters zouden iedereen die een paar verzen uit de Koran kenden hebben gespaard, “anderen werden gemarteld”. De lichamen van de negen Italianen vertoonden hak- en steekwonden en sommige waren aan stukken gesneden, aldus een bron.

(ANP)