Buitenland

Burgers Jemen ‘per ongeluk’ gebombardeerd

11-09-2016 12:28

SANAA (ANP) – Zeker 21 burgers zijn volgens lokale bronnen zaterdag om het leven gekomen bij luchtaanvallen in Jemen. Gevechtstoestellen zouden door een vergissing het vuur hebben geopend op arbeiders die ten noorden van hoofdstad Sanaa naar water aan het boren waren.

Zeker vier burgers sneuvelden bij de eerste luchtaanval in het district Arhab. Volgens omwonenden zagen piloten van de internationale coalitie onder leiding van Saudi-Arabiƫ de boorapparatuur vermoedelijk aan voor een raketwerper.

De gevechtstoestellen openden opnieuw het vuur toen omwonenden te hulp schoten. Daarbij kwamen nog eens elf mensen om het leven. Bij een luchtaanval op het huis van een tribale leider in een ander deel van het land zouden nog eens zes burgerdoden zijn gevallen.

Het is niet de eerste keer dat burgerdoelen worden bestookt in Jemen. Artsen zonder Grenzen liet vorige maand weten te vertrekken uit het noorden van het land nadat een ziekenhuis van de hulporganisatie was gebombardeerd door de door Saudi-Arabiƫ aangevoerde coalitie. Die strijdt in Jemen tegen de Houthi-rebellen.