Sport

Verstappen vertrouwt op verbeteringen

31-03-2017 11:41

VEGHEL (ANP) – Max Verstappen laat zich niet van de wijs brengen door de ontdekking dat er aan zijn Red Bull nog flink gesleuteld moet worden om Mercedes en Ferrari te kunnen bijhouden. ,,Je merkt al heel snel dat het niet helemaal top is, maar dat is geen drama. Het doel was uiteraard om iets verder naar voren te zitten. We rijden nog steeds vijfde en pakken punten. Ik weet zeker dat we nog gaan verbeteren. De mogelijkheden zijn enorm’’, zei de negentienjarige Formule 1-coureur vrijdag bij de presentatie van het programma van de Race Dagen in Zandvoort.

Verstappen finishte de eerste Grand Prix van het nieuwe seizoen zondag in Melbourne als vijfde. Deze week werd bekend dat de Limburger nog wat langer moet wachten op de nieuwe motor van Renault, die moet zorgen dat Red Bull kan wedijveren met Mercedes en Ferrari.

Een upgrade van de Red Bull is beschikbaar tijdens de vijfde race van het seizoen in Barcelona, maar de nieuwe motor kan pas geleverd worden voor de zevende race, in Montréal.

China

,,Ik wist dat het even zou duren met de motor en het is met één race uitgesteld. We moeten in zijn geheel verbeteren en ik denk dat ik bij het juiste team zit om dat snel te kunnen doen. Het is nu eenmaal zo. We proberen zo snel mogelijk updates aan te brengen.''

Aan de Red Bull wordt hard gewerkt. De bolide staat vrijdag bijvoorbeeld weer in de windtunnel, aldus Verstappen.

Ook over de volgende race op 9 april in China op een circuit met een lang recht stuk maakt de coureur zich niet te veel zorgen. ,,Het is heel lang maar we proberen efficiënt te zijn en er enigszins de snelheid in te houden. Vorig jaar stond Red Bull daar ook op het podium'', zei hij met vertrouwen.