Binnenland

Kamer wil Dijksma spreken over Schiphol

06-04-2017 12:59

DEN HAAG (ANP) – De Tweede Kamer wil staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur spreken over het kritische rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) naar de groei van Schiphol. Onder meer PVV, GroenLinks, SP en PvdA vielen D66-Kamerlid Rob Jetten, die om de komst van Dijksma had gevraagd, donderdag bij. Jetten wil Dijksma aan de tand voelen over de conclusie van de OVV dat het vliegveld zonder ingrijpende maatregelen niet veilig kan uitbreiden.

Jetten is geschrokken van de stevige conclusies van de OVV en benadrukt dat ,,de veiligheid absoluut op de eerste plaats moet staan''. Hij wijst erop dat de raad niet alleen heel concrete aanbevelingen doet aan Schiphol, maar ook aan het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Daarover wil de D66'er Dijksma zo snel mogelijk bevragen. VVD en CDA wachtten liever een schriftelijke reactie van Dijksma af, maar een meerderheid van de Kamer steunde Jetten.

De OVV schrijft in het donderdag verschenen rapport dat ,,de grenzen van een veilige afhandeling van het vliegverkeer in zicht'' komen.