Sport

Vettel: ik rij in een droomwagen

16-04-2017 19:57

SAKHIR (ANP) – Sebastian Vettel rijdt dit seizoen in een droomwagen. Dat zei de coureur van Ferrari na zijn zege in de Grand Prix van Bahrein, zijn tweede al in het nog prille kampioenschap van de Formule 1. ,,Het seizoen duurt nog lang, maar ik geniet nu al volop. We hebben eindelijk de auto die kan winnen en dat is geweldig.''

Vettel kreeg in de race wat hulp van Mercedes, de gedoodverfde favorieten in de titelstrijd. Valtteri Bottas, de Fin die voor het eerst in zijn carrière van poleposition startte, bleek de verkeerde bandendruk te hebben bij aanvang van de race. Hamilton ging in de fout bij een bandenwissel; hij reed te langzaam door de pitsstraat en kreeg een tijdstraf van vijf seconden.

De viervoudig wereldkampioen profiteerde van die foutjes en bouwde aan een riante voorsprong. ,,Ik voelde vanaf het begin dat de auto snel was en maakte op het juiste moment mijn pitstops. Tegen het einde was er wel wat dreiging van Hamilton, maar ik kon het tempo goed vasthouden'', aldus Vettel, die na drie races het kampioenschap leidt.