Sport

Vettel troeft Hamilton af in Bahrein

16-04-2017 18:42

SAKHIR (ANP) – Sebastian Vettel heeft voor de tweede keer dit seizoen Lewis Hamilton afgetroefd in de Formule 1. De Duitse coureur van Ferrari won zondag de Grand Prix van Bahrein. Hij bleef de Mercedes van Hamilton, die als tweede finishte, ruim zes seconden voor. De Fin Valtteri Bottas, die van poleposition was vertrokken, reed zijn Mercedes naar de derde plek.

Viervoudig wereldkampioen Vettel nam door de 44e grandprixzege in zijn carrière de leiding in het wereldkampioenschap in handen. Hij won ook al de eerste race in Melbourne. Max Verstappen haalde de finish niet op het woestijncircuit van Sakhir. De Limburger viel vroeg in de race uit met een kapotte rem van zijn Red Bull.

Een flitsende start, de juiste pitstopstrategie en een snelle bolide bezorgden Vettel de zege in de avondrace in het zwoele Bahrein, waar met kunstlampen het asfalt werd bijgelicht. De Duitser passeerde Hamilton bij de start, koos voor een vroege bandenwissel en profiteerde daarvan na een crash van de Canadees Lance Stroll (Williams).

Tijdstraf

Hij begon daardoor op de eerste positie aan het tweede deel van de race en bouwde gestaag aan een voorsprong. Bottas bleek niet de snelheid te hebben om Vettel bij te houden, Hamilton liep tegen een tijdstraf op omdat hij te langzaam had gereden in de pitsstraat. Toen de Brit voor de tweede keer van banden was gewisseld, had hij wel de juiste snelheid. Hij liep in de slotfase in op Vettel, passeerde onderwijl Bottas, maar kon de kloof niet meer overbruggen.

In de WK stand leidt Vettel met 68 punten, voor Hamilton (61) en Bottas (38). Verstappen is weggezakt naar de vijfde plaats (25 punten).