Sport

Gilbert mist ook Giro door blessure

18-04-2017 16:24

BRUSSEL (ANP) – Philippe Gilbert moet noodgedwongen ook de Ronde van Italië laten schieten. De Belgische renner van Quick-Step liep bij een val in de Amstel Gold Race zondag een scheurtje in zijn rechternier op. Gilbert fietste door, won de Nederlandse klassieker zelfs maar verdween daarna naar het ziekenhuis voor onderzoek. Pas dinsdag werd hij daar ontslagen, waarna zijn ploeg bekendmaakte dat hij na de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik ook de Giro zal missen.

,,Het is een flinke tegenvaller voor me, maar met dit soort blessures is het belangrijk voldoende rust te nemen'', liet Gilbert weten na overleg met de ploegarts van zijn team. De Belgische kampioen was aan een voortreffelijk voorjaar bezig met ook overwinningen in de Driedaagse De Panne-Koksijde en de Ronde van Vlaanderen. Gilbert was zondag halfkoers gevallen in de afdaling bij het Drielandenpunt en lag een tijdje de pijn te verbijten in de berm. Een paar uur later won hij alsnog voor de vierde keer de Gold Race door de Pool Michal Kwiatkowski in de sprint te verslaan.

,,Ondanks deze tegenslag blijf ik optimistisch. Ik kijk nu met nog meer motivatie uit naar het tweede deel van het seizoen'', aldus Gilbert. De Ronde van Italië begint op 5 mei op Sardinië.