Sport

Slechts tiental Nederlanders in Waalse Pijl

18-04-2017 17:12

HOEI (ANP) – De Waalse Pijl telt woensdag slechts een bescheiden aantal van tien Nederlandse deelnemers. Eerder was al duidelijk dat Bauke Mollema, Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk zich concentreren op de Ronde van Italië. Wout Poels, vorig jaar vierde en beste Nederlander, moest afzeggen wegens een knieblessure. Sam Oomen had zich veel voorgesteld van de koers met finish op de Muur van Hoei, maar een val in de Amstel Gold Race houdt de jonge Tilburger van Team Sunweb aan de kant.

Oomen, die een beschadigde hand en een pijnlijke schouder overhield aan zijn val, zit nog wel in de ploeg voor Luik-Bastenaken-Luik.

LottoNL-Jumbo heeft drie Nederlanders in de ploeg voor de Waalse Pijl: Robert Gesink, Koen Bouwman en Bert-Jan Lindeman. Bij Sunweb krijgt de Franse kopman Warren Barguil hulp van Wilco Kelderman en Lennard Hofstede. Kelderman maakte in de Gold Race zijn rentree nadat hij in de Strade Bianche een vinger had gebroken. Hij kwam zondag opnieuw ten val, maar zonder grote schade. De andere Nederlanders in de Waalse Pijl zijn Floris Gerts (BMC), Maurits Lammertink (Katoesja), Tom-Jelte Slagter (Cannondale), Marco Minnaard (Wanty) en Michel Kreder (Aqua Blue Sport).