Sport

Motorcoureur Hayden (35) overleden

22-05-2017 18:25

CESENA (ANP) – Nicky Hayden is maandag overleden, meldt televisiezender ESPN op Twitter. De 35-jarige Amerikaanse motorcoureur lag sinds woensdag met ernstige verwondingen in een ziekenhuis in het Italiaanse Cesena. Hayden liep die verwondingen op toen hij op zijn fiets tijdens een trainingsrit werd aangereden.

Hayden behaalde in 2006 in de MotoGP de wereldtitel. Hij was nu actief voor Red Bull Honda in het WK Superbike.

Artsen zeiden woensdag al voor het leven van de motorracer, die in een kunstmatige coma werd gehouden, te vrezen. Hayden had verschillende breuken en liep ook ernstig hersenletsel op. Hij was in Italiƫ, omdat hij enkele dagen eerder meereed in de GP van Imola. Verschillende familieleden, onder wie zijn moeder, broer en verloofde Jackie, waren overgekomen uit de VS om Hayden bij te staan.

Superbikes

Hayden reed 218 grands prix en won er daarvan drie. Hij stond 28 keer op het podium in het WK. Hayden nam in 2015 afscheid van de MotoGP en stapte over naar de superbikes, maar keerde vorig jaar toch nog even terug in de koningsklasse van de motorsport. De veteraan stapte in twee races op een Honda, eerst om de geblesseerde Jack Miller te vervangen en vervolgens als vervanger van Dani Pedrosa.

Op Twitter verschenen maandag veel steunbetuigingen voor de naasten van Hayden. Ook uitten mensen hun woede. De laatste tijd zijn veel sporters op hun fiets aangereden. Precies een maand geleden overleed de Italiaanse wielrenner Michele Scarponi. Hij werd in zijn woonplaats Filottrano van zijn fiets gereden door een busje. Chris Froome kwam twee weken terug in Monaco met de schrik vrij bij een aanrijding. De Brit zelf bleef ongedeerd, maar van zijn fiets was nog maar weinig over.