Sport

Warriors weer in finale NBA

23-05-2017 07:57

SAN ANTONIO (ANP) – De basketballers van Golden State Warriors hebben voor het derde jaar op rij de finale bereikt van de NBA, de Amerikaanse profcompetitie. De ploeg uit Oakland won maandagavond (plaatselijke tijd) in San Antonio ook het vierde duel in de halve finales van de play-offs van San Antonio Spurs: 129-115. De stand in de best-of-sevenserie kwam daarmee op een beslissende 4-0 voor de Warriors.

Tegenstander in de finale is de winnaar van de andere halve finale, waarin titelverdediger Cleveland Cavaliers de best-of-seven met 2-1 leidt tegen Boston Celtics. Golden State Warriors is met een opmerkelijke zegereeks bezig in de play-offs. De ploeg won tot nog toe twaalf keer en is daarmee ongeslagen kampioen van de Western Conference.

De laatste twee finales in de NBA gingen ook tussen de Cavaliers en de Warriors. In 2015 was Golden State winnaar, vorig jaar Cleveland.

Laatste NBA-wedstrijd

Hoewel de Spurs wedstrijd vier in de eigen AT&T Center speelden, had de thuisploeg weinig in te brengen tegen Golden State. De ploeg miste ook nogal wat gevierde sterren, zoals Kawhi Leonard, Tony Parker en David Lee. Manu Ginobili kreeg daardoor een plek in de basis, maar de 39-jarige Argentijn kon het tij niet keren. Hij kreeg wel luid applaus van het publiek in zijn mogelijk laatste NBA-wedstrijd.

Bij Golden State waren Stephen Curry en Kevin Durant de uitblinkers. Curry maakte 36 punten, Durant droeg 29 punten bij aan de productie en noteerde ook nog eens 12 rebounds.