Sport

Meppelink/Keizer wint Nederlands onderonsje

16-06-2017 14:58

DEN HAAG (ANP) – Het beachvolleybalduo Madelein Meppelink/Sanne Keizer heeft het Nederlandse onderonsje, in de tussenronde van het World Tourtoernooi in Den Haag, met Jolien Sinnema/Joy Stubbe gewonnen. Het gelegenheidsduo won in twee sets in het Haagse Zuiderpark en zit nu bij de laatste zestien: 21-17 21-11.

De 32-jarige Keizer maakt in Den Haag na ruim drie jaar afwezigheid haar rentree in het internationale circuit. Keizer, die in 2012 met Marleen van Iersel de Europese titel veroverde, neemt de plaats in van de geblesseerde Sophie van Gestel.

De drie Nederlandse vrouwenteams haalden allemaal de tussenronde. Het andere Nederlandse duo Manon Flier/Marleen van Iersel werd eerder op vrijdag uitgeschakeld in de tussenronde in het World Tourtoernooi in Den Haag. Het tweetal verloor van het Braziliaanse team Agatha Bednarczuk/Eduarda Santos Lisboa: 16-21 13-21.

Meppelink en Keizer staan vrijdagavond in de achtste finales tegenover een ander Braziliaans team, Maria Antonelli en Carolina Salgado.