Sport

Top 3 van de wereld faalt in US Open golf

17-06-2017 08:31

ERIN HILLS (ANP) – De drie beste golfers van de wereld hebben gefaald in het US Open, het tweede majortoernooi van dit jaar. De Amerikaan Dustin Johnson, de Noord-Ier Rory McIlroy en de Australiër Jason Day misten de zogeheten cut na de tweede ronde op de golfbaan van Erin Hills (Wisconsin) en zijn daarmee uitgeschakeld.

Een dergelijk afgang van de top 3 van de wereld was niet voorgekomen in het US Open sinds 1986, het jaar waarin de officiële wereldranglijst zijn intrede deed.

Vier spelers delen na twee ronden de koppositie met een score van 137 slagen, zeven onder par. Het zijn de Engelsen Paul Casey en Tommy Fleetwood en de Amerikanen Brian Harman en Brooks Koepka.

De uitgeschakelde Johnson, de nummer één van de wereld, was de titelverdediger in het US Open. Hij had een excuus voor zijn matige optreden, want begin deze week werd hij voor de tweede keer vader. Johnsons voorbereiding was daardoor niet optimaal geweest. Het resulteerde in een score van 148 slagen, vier boven par en drie slagen te veel voor een langer verblijf op Erin Hills. McIlroy, die dit jaar veel last heeft gehad van een ribblessure, kwam uit op vijf boven par. Day deed het helemaal belabberd met tien boven par.