Sport

Medvedev zet Wawrinka aan de kant

03-07-2017 21:08

LONDEN (ANP) – Stan Wawrinka is al in de eerste ronde van het tennistoernooi van Wimbledon uitgeschakeld. De als vijfde geplaatste Zwitser, drie keer winnaar van een grandslam, verloor maandag van Daniil Medvedev. De Russische debutant was in vier sets te sterk voor zijn rivaal, 6-4 3-6 6-4 6-1.

Medvedev is op dreef. Vorige week drong hij in Eastbourne nog door tot de halve finale, waarin hij verloor van Novak Djokovic. Eerder in dat toernooi schakelde hij wel Robin Haase uit, iets wat hij even daarvoor in Rosmalen ook al had gedaan. Op het Nederlandse evenement haalde hij de kwartfinale, wat hij daarna op Queen's ook deed.

Wawrinka was onlangs nog finalist van Roland Garros. Hij won alle grote toernooien (Parijs, New York, Melbourne) eenmaal, behalve Wimbledon. Medvedev, 21 jaar oud, speelt voor de eerste keer op Wimbledon. Hij sloeg bij zijn debuut in Londen 42 'winners'. Hij is door zijn opvallende resultaten van de laatste weken inmiddels gestegen naar de 49e plaats op de wereldranglijst, zijn hoogste positie ooit.

Na zijn eerste zege op een grandslamtoernooi kuste Medvedev de grond vlak voor het net. ,,Toen ik 5-1 leidde in de vierde set begon ik te denken wat ik zou doen als ik daadwerkelijk mijn eerste partij op een major zou winnen. Ik besloot het gras te zoenen al besefte ik natuurlijk wel dat je eigenlijk de titel op Wimbledon moet winnen om zoiets te doen. Maar ik ben echt onzettend blij. Als junior was Wimbledon al mijn favoriete grandslam.''

Medvedev speelt nu tegen de Belg Ruben Bemelmans, die de Duitse veteraan Tommy Haas versloeg.