Sport

Nerveuze Venus Williams wint moeizaam

03-07-2017 17:11

LONDEN (ANP) – Een soms wat nerveuze Venus Williams (37) heeft maandag met de nodige moeite de tweede ronde bereikt op Wimbledon. De Amerikaanse tennisster, die een maand geleden in Florida was betrokken bij een verkeersongeluk met dodelijke afloop, versloeg de Belgische debutante Elise Mertens in twee sets: 7-6 (7) 6-4.

De vijfvoudig kampioene in Londen kwam snel op een achterstand van 0-3. Williams wist echter toch nog een tiebreak af te dwingen, die ze winnend afsloot. In de tweede set liet Williams vlak voor een onderbreking wegens regen twee matchpoints liggen. Na de hervatting serveerde ze de partij alsnog succesvol uit.

Begin juni verloor Mertens (21) in de derde ronde van Roland Garros met 6-3 en 6-1 van de Amerikaanse veterane. In de tweede ronde speelt Williams tegen Wang Qiang uit China.

Tranen

Venus Williams zou op 9 juni een rood licht hebben genegeerd en daardoor in botsing zijn gekomen met een ander voertuig. De passagier in die auto, een 78-jarige man, overleed aan zijn verwondingen. De nabestaanden hebben een klacht tegen Williams ingediend.

De Amerikaanse tennisster brak na haar partij in de perskamer van Wimbledon in tranen uit uit toen ze een vraag moest beantwoorden over haar gevoelens omtrent het tragische incident. ,,Er zijn geen woorden voor hoe afschuwelijk het is, ik ben compleet sprakeloos'', stamelde Williams voordat ze huilend de zaal verliet. Ze keerde later nog wel even terug om haar perspraatje af te ronden.

Venus Williams gaf toe dat ze haar jongere zus Serena Williams in Londen miste. De voormalige nummer 1 van de wereld is zwanger en heeft voorlopig een rustpauze ingelast.