Sport

Renners onderweg in vierde etappe Tour

04-07-2017 12:34

MONDORF-LES -BAINS (ANP) – De 195 renners die nog meerijden in de Tour de France zijn dinsdag om 12.20 uur begonnen aan de vierde etappe. De rit over 207,5 kilometer voert van Mondorf-les-Bains naar Vittel en is vlak. Aan de finish wordt een massaspurt verwacht.

De Brit Geraint Thomas draagt nog altijd de gele leiderstrui. De Duitser Marcel Kittel is gehuld in de groene puntentrui. Hij won zondag de tweede etappe met een machtige eindsprint en is ook voor de aankomst in Vittel kandidaat voor de zege. De Nederlander Dylan Groenewegen aast echter ook op winst namens de LottoNL-Jumboploeg.

De Luxemburgse startplaats Mondorf-les-Bains is de woonplaats van de broers Andy en Frank Schleck. Na 7 kilometer wordt Luxemburg weer verlaten en gaat het verder op Franse wegen naar Vittel, voornamelijk bekend om het bronwater. Drie keer eerder was het stadje finishplaats van een Touretappe. Jelle Nijdam won er in 1990. De laatste keer, in 2009, pakte de Deen Nicki Sörensen er de ritwinst. Hij kwam overigens solo aan.