Sport

Kanshebster Pliskova verliest op Wimbledon

06-07-2017 19:20

LONDEN (ANP) – Met Karolina Pliskova is Wimbledon donderdag een serieuze kanshebster voor de titel kwijtgeraakt. De als nummer drie ingeschatte Tsjechische verloor in drie sets van de Slowaakse Magdalena Rybarikova, 6-3 5-7 2-6.

Pliskova won afgelopen weekeinde nog het grastoernooi in Eastbourne. Dat betekende de negende toernooizege uit haar loopbaan en alweer de derde van dit jaar.

Vorige maand bereikte Pliskova nog de halve eindstrijd op Roland Garros. De Roemeense Simona Halep versloeg haar daarin.

Sprakeloos

Rybarikova is de nummer 87 van de wereld. Ze was zeven maanden uit de roulatie wegens een blessure en keerde pas in februari terug op de baan. Toch kwam haar succes niet helemaal uit de lucht vallen. Van haar zestien partijen deze zomer op gras won ze er vijftien. ,,Toch ben ik sprakeloos'', zei ze na haar zege op Pliskova.

Ze werd geopereerd aan knie en pols. Dat gebeurde nadat ze vorig jaar op Wimbledon in de eerste ronde was gesneuveld. ,,Toch is dit speciaal, bijzonder'', zei de Slowaakse, die in 2013 (31e) haar hoogste ranking had. ,,Het is heel moeilijk om tegen Pliskova te spelen. Eerlijk gezegd heb ik mezelf verbaasd.''

,,Ik heb een moeilijke periode gehad na mijn operaties'', aldus Rybarikova. ,,De mensen die in mij zijn blijven geloven hebben me daar doorheen gesleept.'' De vraag of ze Wimbledon kan winnen ontweek ze. ,,Het zal moeilijk worden. Maar ik wil er nu niet eens aan denken.''