Sport

Bora nog niet klaar met kwestie Sagan

07-07-2017 11:11

TROYES (ANP) – Wielerploeg Bora-Hansgrohe, werkgever van de uit de Tour verwijderde Peter Sagan, is nog altijd niet klaar met de kwestie. ,,Zodra we het uitgebreide vonnis hebben gelezen, zullen we met onze advocaten nieuwe juridische stappen overwegen'', zei de Duitse teammanager Ralph Denk vrijdag.

De Slowaakse wereldkampioen Sagan werd dinsdag uit de Ronde van Frankrijk gezet nadat hij in volle sprint de Brit Mark Cavendish in de hekken had gereden. Bora wilde de straf van tafel hebben, omdat Sagan niet gehoord is alvorens de uitsluiting werd bekendgemaakt. De ploeg ging in beroep bij het internationaal sporttribunaal CAS, maar dat wees het protest af en zei dat Sagan niet terugkeert in de Tour.

,,In het belang van het team en onze sponsors waren we verplicht om alles te proberen om de uitsluiting ongedaan te maken. Hoe Peter dan in het peloton zou terugkeren, was een probleem voor de wielrenunie UCI geweest'', aldus Denk.

Sagan maakt eind deze maand zijn rentree in de Clásica San Sébastian of de Prudential Ride in Londen. De Ronde van Polen is ook nog een mogelijkheid.