Buitenland

Demonstranten hinderen Melania Trump

07-07-2017 13:26

HAMBURG (ANP/DPA) – Demonstranten hebben vrijdag de vrouw van de Amerikaanse president Donald Trump verhinderd mee te doen aan een programma in de marge van de G20-top in Hamburg. ,,We hebben van de politie uit veiligheidsoverwegingen geen toestemming gekregen het gastenverblijf te verlaten'', zei een woordvoerster van Melania Trump.

De Amerikaanse First Lady zou alsnog aan het programma deelnemen zodra de veiligheidssituatie dat toelaat. De 47-jarige Melania miste ook een klassieker in Hamburg, een rondvaart door de haven. Bij de havenrondvaart waren onder anderen Brigitte Macron, de vrouw van de Franse president Emmanuel Macron en Philip May, de echtgenoot van de Britse premier Theresa May van de partij.

Na de lunch stond er een bezoek aan het Duitse klimaatcomputercentrum op het programma. De echtgenoot van de Duitse bondskanselier Angela Merkel, professor Joachim Sauer, had dit programmaonderdeel uitgezocht. Maar door de ongeregeldheden is het programma voor de echtgenoten bij de G20-top aangepast. Het bezoek aan het klimaatrekencentrum is vervangen door lezingen door experts in Hotel Atlantik.

Melania is niet de enige van de Amerikaanse delegatie die hinder van de demonstraties ondervindt. Ook de minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson zag vijfhonderd gemaskerde demonstranten in de weg staan. Het was onduidelijk of dit de reden was voor de annulering van een in de vroege namiddag gepland gesprek met de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel.