Entertainment

Nederlandse stemmen De Emoji Film bekend

11-07-2017 14:29

AMSTERDAM – Arjen Lubach, Jandino Asporaat en Bracha van Doesburgh zijn te horen in De Emoji Film. Distributeur Universal Pictures International maakte dinsdag de Nederlandse stemmencast bekend.

Ook Roman Derwig, Boris van der Ham, Jelka van Houten, Cees Geel, Patty Brard en Bibi Breijman spreken stemmen in van de hoofdpersonages in de nieuwe animatiefilm. Boris van der Ham leent zijn stem aan de poep-emoji.

De Emoji Film (The Emoji Movie) laat zien wat er zich afspeelt aan de binnenkant van de smartphone. In deze wereld, Textopolis, heeft elke emoji maar één gezichtsuitdrukking, behalve Gene (Arjen Lubach), een uitbundige emoji die zonder filter is geboren en vol zit met verschillende gelaatsuitdrukkingen. Vastbesloten om net als alle andere emoji’s normaal te worden, schakelt Gene de hulp in van zijn handige beste vriend Hi-5 (Jandino Asporaat) en van de beruchte codekraker emoji Hackie (Bracha van Doesburgh).

De Amerikaanse stemmencast bestaat onder anderen uit T.J. Miller, James Corden, Anna Faris, Jake Austin en Patrick Stewart. De animatiefilm draait vanaf 5 augustus in de bioscopen.