Sport

Nishikori ontsnapt in Washington

05-08-2017 08:59

WASHINGTON (ANP) – Tennisser Kei Nishikori overleefde vrijdag drie matchpoints om alsnog de halve finales te bereiken op de Citi Open, het ATP-toernooi van Washington. De onbekende Amerikaan Tommy Paul liet de als tweede geplaatste Japanner zweten, maar verzuimde het af te ronden. Hij zag in de tweede set met een 5-3-voorsprong zijn eerste wedstrijdpunt door Nishikori met een fabuleus dropshot worden weggewerkt.

Ook in de tiebreak liet Paul, de nummer 225 van de wereld, twee kansen liggen waarna Nishikori in drie sets de partij alsnog naar zich toetrok: 3-6 7-6 (8) 6-4. De Japanner neemt het nu op tegen de Duitser Alexander Zverev, die de Rus Daniil Medvedev in twee sets uitschakelde. De andere halve finale gaat tussen de Amerikaan Jack Sock en de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson.

In het vrouwentoernooi in Washington gaf de als eerste geplaatste Roemeense Simona Halep bevangen door de hitte op. Daardoor bereikte de Russin Ekaterina Makarova de halve finale, waarin ze de Française Oceane Dodin treft. Julia Görges en Andrea Petkovic maken in een Duits onderonsje uit wie de andere finaliste wordt.